Nr. 09 - 2009

Norske Newsletter 1 2009

Vilnius og Tokaj

Newsletter


Nr. 01-09
Ungarn 2010 - ”The Zemplen Festival, Sarospatak”
Verdi Requiem
Tyrkia 2011 - Australia 2012.

Regler for avbestillingsforsikring.
Hos WFC kan du tegne avbestillingsforsikring, slik at du får tilbake innbetalinger du har gjort for en reise, i tilfelle du blir syk før avreise. Du får ikke igjen:
o deltakeravgift
o medlemskontingent
o kursavgift
o depositum
Det må foreligge legeerklæring, og gjelder kun hvis du personlig blir syk, og ved sykdom hos familie boende i ditt hus. (Barn, og ektefelle)

Generelle avbestillingsregler.
40 dager før avreise beholdes 100 % av reisens pris av WFC.
80 dager før avreise beholdes 75 % av reisens pris av WFC.
120 dager før avreise beholdes 50 % av reisens pris av WFC
Hei!


Sommeren er på hell, og vi planlegger neste års reise til Tokaj i nordre del av Ungarn, nær grensen til Slovakia.

På konserten i Vilnius i juni i år hadde vi med oss 172 sangere fra 13 land inkludert de to korene vi invitert fra Latvia. Korene var godt forberedt og kunne verket godt. På påmeldingen annonserte vi 2 konserter i Litauen, en i Vilnius og en i Kaunas. Pga. finanskrisen og reduksjon i sponsorer, greide ikke arrangøren å gjennomføre begge de to planlagte konsertene, og konserten i Kaunas ble kansellert.
De ønsket å kansellere begge konsertene, men med mye møtevirksomhet og overtalelse, klarte Jan å få til et kompromiss som ble slik dere opplevde i Vilnius.

Men konserten ble en stor kunstnerisk opplevelse! Både orkesteret, koret og solistene gjorde en flott jobb! Hele den store salen ble fylt opp til randen. Den siste timen ble det til og med solgt stå billetter. En stor opplevelse å se folk trykke på for å komme inn. Selv om lokalitetene ikke var slik vi hadde forventet oss, ble det en fantastisk konsert, og det er vel det viktigste. Mange unge tilhørere var tilstede, så musikkinteressen i de Baltiske land er nok veldig stor blant de unge.

Orkester: Lithuanian National
Philharmonic Orchestra
Kor: World Festival Choir
Dirigent: Modestas Pitrenas
Sopran: Asta Krisciunait
Alt: Rita Novikaite
Tenor: Vaidas Vysniauskas
Bass: Magne Fremmerlid

Etter konserten hadde vi igjen en veldig fin fest med god mat og fin stemning. Ikke minst gjorde koret fra Latvia stor lykke med sin fremføring av lokale sanger. De koste seg i vårt selskap, og vil gjerne være med på flere konserter. Til sist, men ikke minst, takk til Magne Fremmerlid som avsluttet med en minikonsert. En stor opplevelse, syntes vi.
Sangerne var fornøyde med hotellet, ikke minst at det lå så nær ”Gamlebyen”. Det var enkelt å finne fram og Gamlebyen var veldig vakker.
Vi takker alle for positiv respons og en hyggelig kor tur!

Ungarn 2010.
Vi jobber med vår neste kor tur som går til Tokaj, det kjente vindistriktet i den nordlige delen av Ungarn. Vi skal delta i ”The Zemplen Festival, Sarospatak” som gjennomføres fra 13. til 22. august 2010.
WFC er invitert for å delta med 150 sangere. Vi skal samarbeide med det samme koret som vi gjorde i Budapest.

http://www.zemplenfestival.hu/default.aspx?e=calendar&lg=en

Konserten skal være på gårdsplassen til Rákóczi Slottet. Et område som er omringet av store fine bygninger på alle sider. Blir det regn så vil konserten bli avholdt i den store kirken med plass til over 1000 mennesker.

Vin regionen Tokaj ligger i det mest fantastiske landskap og fortryller besøkende med sin unike atmosfære, landsbyer gjemt mellom fjellene, festninger, fort og kirker. Festivalen frister med et fargerikt, kultur program av høy kvalitet, vakkert landskap, eksellent gastronomi og mest av alt den beste vinen, Tokaj.
Vi skal fly fra Norge, Sverige og Danmark til Budapest og ta buss de 25 milene til Sarospatak. Turen tar 3-4 timer. Da får vi også sett litt av denne delen av Ungarn. Dette distriktet består av flere små tettsteder, så de store hotellene finner vi ikke her.

På 2 av alternativene har vi lagt inn noen dager i Budapest før eller etter Avreise til Sarospatak for de som ønsker å oppleve denne fantastiske byen. Noen dager i Budapest kan anbefales på det varmeste! Vi har også laget et Festivalalternativ hvor adgangskort til alle konserter dere ønsker å gå på er inkludert fra 15. til 19. August. ( Transport og mat til de enkelte konsertene, er ikke inkludert.

Øvelser
Det blir som alltid øvelser i Oslo og Stockholm. Men etter meget god erfaring med helgseminarer vil vi prioritere dette også i år. Det blir 2 øvelser i disse byene i tillegge til 2 helgseminarer.
Jeg har i flere år diskutert nye verk og hadde tenkt å begynne på Berlioz Requiem i år, et verk som noen allerede har innstudert, men arrangøren ville noe annet. Mye av grunnen til det er at Verdis Requiem er et ”sikkert” verk. Veldig mange kjenner verket og de blir aldri lei av å høre det.
Jeg tenker også litt i forhold til hvordan vi gjør dette nå. Vi har verket inne og kan reise rundt i verden, oppleve nye dirigenter, orkestre, solister og nye land og byer. Det er som en profesjonell artist. Har man øvd in et verk synger man det så mye som mulig. La oss fortsette med dette verket og få oppleve nye fine konserter. Men jeg planlegger noen nye øvelse med Berliz, så lytt til dette verket og bli kjent med det.

Brev fra sangere:
Det er trist når sangere må slutte i WFC, men det er alltid koselig å få et hyggelig brev i forbindelse med at de slutter!
Her er utdrag fra et brev vi fikk fra to trofaste WFC sangere som måtte slutte av helsemessige årsaker:

Vi er, beklageligvis ikke lenger er i stand til å delta i koret. Vi vil derfor takke for oss og alle de fine kor opplevelsene vi har fått være med på, og ikke minst de mange interessante turene som alltid har vært godt arrangert. De har gitt oss en rekke gode minner som vi kommer til å leve på lenge. I det hele tatt har WFC vært oss til stor glede i mer enn 20 år. Med dette tillater vi oss å takke hjertelig for oss og ønsker WFC lykke til med den strålende ideen WFC bygger på!

KORSEMINAR
Karlstad.
15.-17. januar og 16.-18. april 2010
Påmelding 15. oktober 2009

Pris pr. seminar: Nok 1490 - Dkk 1450 - Sek 1590. Enkeltrom + Kr. 650.-

til WFC pr. post,
tlf./ fax: 33426060 eller e-mail:wfc@wfc.no

Fredag Lørdag Søndag
17.00 Ankomst 07.00 Frokost 07.00 Frokost
18.00 Øvelse 09.30 Øvelse 09.30 Øvelse
21.30 Middag 12.00 Lunsj 13.15 Avreise
13.30 Øvelse
20.00 MiddagInnbetalinger til WFC


o Alle innbetalinger gjøres til oppgitte kontonummer til avtalte frister.
o Det blir ikke sendt ut innbetalingsblankett fra WFC.
o Alle innbetalinger skal gjøres via post/ eller bankgiro.
o Skriv på blanketten hva beløpet gjelder samt medlemsnummer!
o Ved betaling med Telegiro og Internett/ oppgi medlemsnummer.


Betaling i Danmark Girobank: Reg:9570 Kontonummer 4 06 7959
Betaling i Sverige Bankgiro Kontonummer 5845-8902
Betaling i Norge Bankgiro Kontonummer 2440 09 56878 Postgiro Kontonummer 7877 08 25988

WFC – Kontortid: Mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00-13.00

World Festival Choir (WFC) Tlf. +47 33 42 60 60
Post-box 2018 Fax +47 33 42 60 61
3202 SANDEFJORD E-mail wfc@wfc.no
Norge Web http://www.wfc.no

Back to the the newsletters