Nr. 02 - 2011

Newsletter 2-Norsk

Newsletter
Nr. 2-2011


Cincinnati USA juli 2012
Taipei, Taiwan august 2013
Riga Latvia juni 2014

Ja nå er sommeren virkelig på hell, tanken om å møtes og synge sammen dukker igjen opp. Først vil vi benytte anledningen til å takke alle som var med til Riga, for hyggelig samvær og flott konsert. Det var både spennende og morsomt å skulle synge til et janitsjar orkester pluss kontrabasser og pauker! 2 inspirerende, men veldig ulike dirigenter gjorde en god jobb med å få både kor, orkester og solister til å klinge sammen. Vi var atter en gang veldig stolte av å høre til WFC.
Riga er en by man kan virkelig hygge seg i. Begge hotellene hadde god standard og alle var fornøyde. De som bodde på Hanza hotell hadde en liten spasertur for å komme til sentrum, men da fikk man gode muligheter til å daglig å sjekke det store markedet og markedshallene. Veldig spennende.

Brev fra en sanger
WFC på kor festival i Riga, Latvia i juni 2011!

WFC hadde i år blitt invitert til felles kor festival sammen med kammerkoret AVE SOL fra Riga med felles konsert i Gildehallen 22. juni. Etter flere år med Verdis Requiem skulle vi igjen synge utdrag fra Grand Opera Evening, samt et verk av Smetana som heter The Bartered Bride og Polovtsian Dances fra Prince Igor av Aleksander Borodin, begge to på forskjellig slavisk språk.
Nytt av året var også at vi kun skulle ha felles øvelser i Karlstad 14. – 16. januar og 1. – 3. april. Selv om vi ikke hadde sunget opera programmet på flere år, noen sågar ikke i det hele tatt, syntes vi resultatet ble ganske godt.
Fredag 17. juni ankom den første gruppen av sangere til Riga og ble innlosjerte på SAS Radisson Blu Latvia hotell og på Hanza hotell. Dagen etter kom resten av sangerne og ble innlosjerte på de samme hotellene. Begge hotellene var meget hyggelige, dog på forskjellig måte. For oss som bodde på SAS ble barene i første etasje flittig brukt utover kveldene.

Selv om været både fredag og lørdag formiddag var svært vekslende, besøkte de aller fleste de flotte ute restaurantene i sentrum. Ellers ble gamlebyen trålet på kryss og tvers.
Siden vi i fjor hadde vært litt misfornøyde med festen i Sarospatak i Ungarn hadde Jan Jensen lovet skikkelig fest i år, noe jeg mener vi fikk til gangs. Noe uvant var det også at vi skulle ha fest før konserten denne gangen. På lørdagskvelden entret vi drosjer som kjørte oss ut av Riga og til en flott restaurant med det klingende navnet Lido. Lido var et veldig flott og stort spisested med nydelig mat som fortsatt får ganen til å løpe i vann flere måneder etter at vi har kommet hjem. I tillegg var det dansemusikk som passet de fleste av oss og flere av sangerne reduserte kaloriinntaket fra middagen ved å svinge seg på dansegulvet. Selv om jeg kunne ønsket meg litt mer allsang fra sangerne på en kveld som dette, er jeg stort sett enig i uttalelsene om at dette var ” the best fest ever ”.

Selv om festen hadde vart til de små nattetimer kvelden før, hadde alle møtt fram til første øvelse på Ave Sol. Her ble vi møtt av den unge dirigenten Ints og hans meddirigent Martins, som begge var inspirerende og fremragende kordirigenter. Allikevel tok nok Ints jentenes hjerter med sin sjarm og utseende. Sammen med mer enn 100 unge sangere fra dirigentenes egne kor ble Grand Opera, og ikke minst Polovtsian dans og Bartered Bride meget godt innøvd, og det er utrolig hvilke tekst uttalelser man kan få ut av sanger som har et helt annet språk enn det man er vant til. Godt hjulpet av et framragende forsterket brassband og konsertens solister, sopranen Evija Martinsone, mezzosopranen Leva Parsa, tenoren Viesturs Jansons og den norske bassen Magne Fremmerlid ble konserten en meget fin opplevelse for tilhørerne.
Oppholdet i Riga ble som ved andre turer WFC arrangerer en stor opplevelse. Været var denne gang veldig varierende fra lette skyer, en del sol, kraftig hagl, regn, flom og torden. Kort sagt alle typer vær. Men humøret var på topp hele tiden og jeg ser allerede fram til informasjon om kommende turer.

Korhilsen fra Kjell Skas fra Norge.

Sanghefte

Det er kommet ønske fra noen sangere som ønsker at vi lager en Allsangsbok som kan brukes i sosial anledninger som fester etter konserter og på seminarer. Vi har begynt å jobbe med dette. Er det noen som har sanger de ønsker å ha med i dette heftet, så send noter og tekst til wfc@wfc.no så blir kanskje din sang tatt med i heftet. Når sangheftet er ferdig, blir det sendt pr. e-mail til alle som har gitt oss sin
e-mail adresse. Andre kan få heftet utlevert på seminar/øvelse ved å gi oss beskjed til oss på forhånd.

Seminar

Nå er det, imidlertid tid for å se framover mot nye prosjekter. Som dere vet planlegger vi en tur til USA sommeren 2012. Der skal vi ha et nytt repertoar som vi, dessverre ennå ikke har fått tilsendt, men det kommer nok snart. Vi starter derfor med et seminar i Karlstad i november. I tillegg blir det et seminar i januar og et i april. Dere som planlegger å bli med til Cincinnati, må delta på de seminarene vi setter opp for å kunne delta på konserten der.KORSEMINAR
Scandic Winn hotell, Norra Strandgatan, Karlstad.
4. - 6. november 2011.

Pris for seminar: Nok 1600 - Dkk 1550 - Sek 1890, Enkeltrom + Kr. 650.-
Send oss en påmelding til: e-mail: wfc@wfc.no Post til: WFC, PB 2018, 3202 Sandefjord,
fax: 33 42 60 61
Betaling ved påmelding.
Påmeldingsfrist 15. september 2011.

Fredag Lørdag Søndag
17.00 Ankomst 07.00 Frokost 07.00 Frokost
18.00 Øvelse 09.30 Øvelse 09.30 Øvelse
21.30 Middag 13.00 Lunsj 13.15 Avreise
14.30 Øvelse
20.00 Middag


Øvelser


Det er ikke planlagt øvelser i tillegg til de 3 seminarene vi arrangerer i Karlstad. Hvis vi, etter seminaret i januar mener vi trenger øvelser, så settes det opp øvelser i februar/mars. Dette vil dere få informasjon om senere.

Cincinnati - World Choir Games 4. - 14. juli 2012

Dette er OL/OS i Korsang. Anslagsvis 20.000 deltagere og flere titals tusen besøkende fra 70 land vil møtes i Cincinnati i USA til World Choir Games, den største og mest prestisjetunge kor konkurransen i verden. For å starte konkurransen, vil tusenvis av sangere fra hele verden paradere gjennom gatene i Cincinnati USA i en festlig åpnings seremoni. Så vil kor opptre i 10 dager, i konkurranser som spenner fra barbershop, jazz, gospel til pop, og det vil deles ut gull, sølv og bronsemedaljer. Bedømmelsen vil bli gjort av en upartisk internasjonal jury. Besøkende kan oppleve hundrevis av gratis offentlige opptredener i byens gater, offentlige plasser og parker, og den avsluttende ”Closing Ceremony” som WFC er invitert til å delta i. Vi planlegger å være 4 dager i Cincinnati med avreise videre, med buss mot New York etter ”Closing Ceremony” den 14. juli. Vi beregner eventuelt en overnatting underveis (om vi tar buss) og 5-7 dager i New York. Vi håper mange av dere finner denne turen interessant, og velger å bli med til USA.

Kontakter
Trondheim:
Kontaktperson: Anne Lise Olsen. tlf. 73 92 05 06 / 93425424. e-mail: anliol@online.no
Bergen:
Kontaktperson: Inger Vikøren, tlf. 55 36 52 88. e-mail: ivikoren@online.no
Drammen:
Kontaktperson: WFC - Hildegunn Hansen, tlf. 33 42 60 60. e-mail: wfc@wfc.no
Stockholm:
Kontaktperson: Ulla Stina Ryking, tlf.087123892. e-mail: us@ryking.com
København:
Kontaktperson: Eleanor Bomholt, tlf. +45 45870325. e-mail: eleanor.bomholt@webspeed.dk
Göteborg:
Kontaktperson: Leif Johansson, tlf.+46 0303770023. e.mail: leif@johansson.com

Innbetalinger til WFC

o Alle innbetalinger gjøres til oppgitte kontonummer til avtalte frister.
o Det blir ikke sendt ut innbetalingsblankett fra WFC.
o Alle innbetalinger skal gjøres via post/ eller bankgiro.
o Skriv på blanketten hva beløpet gjelder samt medlemsnummer!
o Ved betaling med Telegiro og Internett/ oppgi medlemsnummer.
Betaling i Danmark Girobank: Reg:9570 Kontonummer 4 06 7959
Betaling i Sverige Bankgiro Kontonummer 5845-8902
Betaling i Norge Bankgiro Kontonummer 2440 09 56878
Postgiro Kontonummer 7877 08 25988

World Festival Choir (WFC) Tlf. +47 33 42 60 60
Post-box 2018 Fax +47 33 42 60 61
3202 SANDEFJORD, Norge E-mail wfc@wfc.no
Norge Web www.wfc.no

WFC – Kontortid: tirsdag, torsdag, kl. 09.00-13.00

Back to the the newsletters