Nr. 02 - 1998

Luciano Pavarotti i Vigelandsparken 26. juni 1999.


Det er nesten ikke til å tro! Til neste år skal Luciano Pavarotti stå på scenen i Vigelandsparken i Oslo, og scenen er ikke mindre en trappeoppgangen til nasjonalsymbolet for Norge, Monolitten. Det har aldri vært holdt konsert i Vigelandsparken før. Det er første gangen, og skal vi tro eierne av parken, vil det bli den siste gangen det skal arrangeres konserter her. Scenen vil stå med åpningen mot vest, publikum skal sitte i "amfiet" opp mot hjulet. Her vil det bli satt opp 12.000 stoler og hele parken vil bli gjerdet inn. Vi kan, om vi ønsker det, plassere over 1.000 sangere i koret. Denne konserten arrangeres i samarbeid med Den Norske Opera. Operaen stiller opp med et orkester på 82 musikere.

Foreløpige sponsorer/samarbeidspartnere til konserten er AUDI, Dagbladet, SE og hør, NRK P1.

Du har nå muligheten til å synge med Pavarotti i Vigelandsparken. Vi skal synge musikk fra Grand Opera boka. Dette passer godt sammen med det repertoaret som Luciano Pavarotti skal synge. Dette er atså en solokonsert med Luciano Pavarotti, O solo mio etc. Det er et eget påmeldingsskjema til denne konserten.

Som dere ser ut av planen for Kinaturen, vil noen av avgangene til Kina, gå på søndag 27. juni, dagen etter konserten i Vigelandsparken. Vi kan kombinere dette opplegget med reisen til Kina. For deg som skal reise til Kina, vil vi enten at du reiser ut fra Oslo med retur til Oslo og så hjem, eller vi vil sende deg på et tidlig fly søndag morgen tilbake til din hovedflyplass for så å reise til Kina. Dette må vi komme tilbake til, men poenget med å nevne det nå er å gi forståelse for at du kan være med på begge deler.


Kontorsituasjonen i WFC


Siden Unni sluttet har det vært bevegelse i kontorets ansatte. Vi har i dag, i tillegg til meg (Jan Jensen), en deltidsansatt til å ta seg av påmeldinger etc. Dette har gått greit inntil nå i høst da aktiviteten har økt betraktelig. For 1 mnd siden søkte WFC etter nye personer, en prosjektleder stilling og en deltids kontorstilling. Vi fikk 60 søkere til denne stillingen og vil ansette en så fort som mulig. Vi håper at dette vil hjelpe på vår service overfor dere sangere med mer informasjon.


Kina sommeren 1999


I disse dager er Jan Jensen på planleggingstur til Kina, han skal møte arrangørene for konserten i Beijing, drøfte program med dirigenten, møte noen av solisten, legge opp sightseeingtur for sangere, se på hotellene, ta toget mellom Beijing og Shanghai.
Det som skjer nå er en mer direkte planlegging av turen. Jan Jensen skulle vært der nede lenge før, men grunnet alle problemer med oversvømmelse etc. har turen blir utsatt flere ganger, Nå er det ikke flom i de områdene vi skal besøke, men de lokale arrangører har hatt mange konserter til inntekt for de flom rammede.
Det har vært en utrolig påmelding til den forlengede turen på 4 dager. Vi er påmeldt i dag ca 500 sangere fra Europa. I disse dager foregår påmeldingen fra
Japan, New Zealand, Australia og Amerika. Når det gjelder den ekstraturen på 4 dager, vil det bli satt opp flere turer med forskjellige avreisedager. Det vil bli laget et oppsett på dette på nyåret 1999. Alle som har sendt inn påmeldingsskjema har kommet med på turen til Kina. Men ikke alle har fått plass på toget mellom Beijing og Shanghai. Det er her et begrenset antall plasser, og da vi skal reise omtrent på samme tid, begrenser dette seg selv. Hvem som har kommet med og hvem som ikke har kommet med, kan vi ikke si noe om ennå, men har du vært tidlig ute med din søknad, er sjansene større for å få være med på toget.

Som jeg sa tidligere, bemanningen ved kontoret vil øke betraktelig de neste mnd og vi vil da starte med å gjennomgå hver søknad og komme tilbake med en tilbakemelding til deg på din tur.

Vi har fått endel spørsmål om reisen til Kina, men mesteparten av de spørsmål som kommer til oss, vil dere få svar på om dere leser de siste newsletter og informasjonen om Kina. Følg betalingsplanen som er satt opp i informasjonen til Kinaturen, da slipper vi og purre/rykke, vi sparer tid og penger og dere slipper ekstraomkostninger ved for sen betaling. For dere som ønsker spesielle arrangementer, lengre reise, andre hotell etc, vil det bli sendt ut spesiell informasjon på nyåret.
Vi gleder oss til Kinaturen og ser fram imot å møte dere på øvelsene. Er jeg registrert og har jeg kommet med på turen til Kina? Dersom du har sendt inn påmeldingsskjema og betalt depositum, er du kommet med på turen til Kina. Vi har aldri sendt ut beskjed om dere har kommet med på turer eller ikke. Men vi vil sende en oversikt over hvor mye du har betalt inn til WFC i mai neste år slik at du får en oversikt over hva du har betalt for og hva du skal være med på.


Nye sangere


Vi ønsker stadig nye sangere, så har du venner som kunne tenke seg å synge med Luciano Pavarotti i Vigelandsparken, Oslo, eller i Kina, be dem om å ta kontakt med oss for å få mer informasjon.


Internett


Internett er helt klart det nye informasjonsmediet. Man kan på noen sekunder overføre informasjon fra et sted til et annet. Nå er det mange som ennå ikke har tilgang til Internett, derfor vil vi hele tiden sende ut informasjon på vanlig måte. Men våre framtidsplaner for Internett er som følger:

Vi har i dag en Internett side, og den kan du finne på http://www.wfc.no

Denne siden vil til enhver tid være oppdatert med "gammel" og ny informasjon. Vi gjorde en prøve på dette i forbindelse med lanseringen av Luciano Pavarotti konserten i Vigelandsparken. Vi kan konstatere at det i løpet av kort tid var 500 treff på vår hjemmeside.

Det er Kim Askild Jensen, sønn til Jan Jensen som har laget denne Internett siden. Planene for neste år, er å utvikle et program der hver sanger kan gå inn på sin egen side for å finne ut hva vedkommende har meldt seg på, hvor mye som er betalt inn, om medlemskontingenten er betalt, om vedkommende er registrert på kurs etc. Det vil her bli mulighet for å gjøre dette ved å legge inn et kodenummer.

Det vil da også bli utlevert et kort til alle medlemmer slik at man kan bli registrert elektronisk på øvelser og konserter. På dette kortet vil man også kunne legge inn et bilde.

De av dere som har egen mailadresse oppfordres til å melde seg på WFC mailigliste, dere vil da få informasjonen mye raskere. Dessuten oppfordres alle besøkende til å legge inn en beskjed i vår gjestebok.


Billetter


Vi tilbød norske sangere, gjennom Internett å kjøpe billetter til konserten i Vigelandsparken. Da det er noen som ikke har hatt muligheten til å kjøpe billetter gjennom dette systemet, tilbyr vi dere fortsatt å bestille billetter. Vi må ta forbehold om at det fortsatt er billetter igjen.

Prisen på billetter er 1.595 korpris 1.295, 1.195 korpris 995, 795 korpris 695.
Billigste priskategori er utsolgt.

Send en fax til WFC med din bestilling innen 10. oktober. Men vær så rask som mulig da det kan bli utsolgt.


Kontonummer


Betaling i Danmark skjer til Girobank 4 06 7959
Betaling i Sverige skjer til Bankgiro 5845-8902
Betaling i Norge skjer til Bankknt 2440.09.56878
Postgiro 0806 4 22 50 90

World Festival Choir:
Postboks 2018 N-3202 Sandefjord

Telefon: + 47 33464430
Fax: + 47 33461137
E-mail: wfc@wfc.no
Internett: http://www.wfc.no


Øvelsesplan for operakurs


By

Periode

Sted

Trondheim

24.10 - 25.10

Husby skole Saupstad

Ålesund / Molde

Ikke bestemt

Dersom nok deltagere

Lier

17.10 - 14.11 - 30.01.99 - 06.03 - 24.04 - 05.06

St. Halvard Videreg. skole Lier

Bergen

07.11

Ungdomsf. KFUM Bergen

København

31.10 - 21.11 - 23.01.99 - 20.02 - 20.03 - 15.05

St. Anna Gymnasium

Århus

31.10 - 14.11 - 27.02.99 - 20.03 - 24.04 - 20.05

Musikhuset

Stockholm

25.10 - 15.11 - 07.02.99 - 14.03 - 18.04 - 30.05

Frans Schartaus Gymnasium Skanstull

Gøteborg

27.09 - 21.11

Sångens Hus Ambrosiusgt.
Innbetalinger til WFC


Det blir ikke sendt ut innbetalings-blanketter fra vårt kontor. Alle innbetalinger skjer til de kontonummer som er oppgitt på denne siden til de oppsatte frister.


Medlemsnummer og navn


Vær vennlig å oppgi ditt medlems-nummer og navn ved alle henvendelser til vårt kontor


Bekreftelse


Vi gir ikke bekreftelse på mottatte beløp eller påmeldinger. Dersom du har sendt inn påmeldingsskjema eller betalt inn penger, vil disse automatisk bli registert. Du vil få tilsendt info gjennom newsletter. Når reisen og konserten nærmer seg, vil du få tilsendt en oversikt over hva du har betalt inn og hvor mye som gjenstår.
Så ikke forvent at vi skal bekrefte betalinger el. På en konsertreise som til Kina ville det ha betydd at vi hadde måttet sende ut 5000 ekstra brev.


Sjekk


Ikke send penger på sjekk. Vi vil kun motta penger som er innbetalt på bank eller post.

Back to the the newsletters