Nr. 05 - 2005

MEDLEMSAVGIFTEN PÅ KR. 400.- betales nå!!
De som har betalt allerede, ser bort fra denne påminnelsen!!!
Betaling i Danmark Girobank Kontono 4 06 7959
Betaling i Sverige Bankgiro Kontono 5845-8902
Betaling i Norge Bankgiro Kontono 2440 09 56878
Postgiro Kontono 7877 08 25988
(Magnetkort kommer i tillegg på kr. 50.- Brukes så lenge det virker.)
Newsletter


NR 1 2005

Nye planer:


Budapest
Brasil
Egypt
Ørkenøvelse med konsert ved pyramidene,
og i Alexandria
OL Kina 2008

Hei igjen.
Vårens store eventyr, WFCs konsert i St. Petersburg er over. Dette var, uten tvil en av de virkelig store opplevelsene i WFCs regi. Hotellet var flott og trygt og det var fint at vi kunne bo sammen på samme hotell. Sist, men ikke minst, de fleste holdt seg friske under oppholdet. Ikke engang ekstremt dyktige lomme tyver greide å ødelegge den fine atmosfæren som regjerte.

Øvelser og konsert.
Dirigenten vår, Vladimir Dimitriev, var både flink og positiv, så noen av øvelsene ble kortere enn planlagt, men ingenting er bedre enn at dirigenten er fornøyd med koret. Han utrykte også ønske om å få jobbe sammen med WFC ved en senere anledning. Sist men ikke minst, konserten var topp. Koret opplever sjelden å være i sentrum for oppmerksomheten, men det var de denne gangen. Koret fikk stående applaus lenge etter at både dirigent, solister og orkester hadde forlatt scenen. Det var stort!

Sightseeing
Vi har fått inntrykk av at alle var fornøyde med det oppsatte sightseeing programmet, selv om det var et ganske stramt program med mye å se, og mye gåing rundt omkring. Guidene var profesjonelle og hadde enorme kunnskaper om og stolthet av byen sin. Det var nok litt knapt med tid til å spise mellom sightseeing og øvelser, men alle var positive likevel og løste problemet med å ta med matpakke eller kjøpte sandwich underveis. Det ble foreslått å lage et nytt slagord for WFC.
”Syng og bli slank med WFC”

Du herlige St. Petersburg
Forventningene var mange før vi reiste til St. Petersburg. I 2003 var byen 300 år gammel, så bygninger var pusset opp og fremsto vakre og prangende. Leningrad, som det het tidligere, var Peter den Stores by. Byens historiske sentrum står på UNESCOs verneliste over verdens kulturminner. Byen ligger innerst i Finskebukten ved Nevas munning. Vinterpalasset har over tusen rom og saler med godt over 2 millioner utstillingsgjenstander, med malerkunst og gull for milliarder av kroner. Sommer-palasset lå ikke langt etter med gull og glitter, men Isaks katedralen var kanskje den største opplevelsen. Skal du forklare andre hvilken opplevelse dette er, må man bare si at det må oppleves. Hotellet var en perle hvor vi alle koste oss, med restauranter og barer i hele første etasje. Dessverre var det noen opplevelser vi godt kunne vært foruten. Fingernemme lommetyver opererte i stor stil ute i byen, så mange mistet lommebøker, penger og kredittkort. Fotoapparater var også populært blant kjeltringene. Men helhetsinntrykket var formidabelt og høydepunktet var konserten i
Filharmoniens ”slott”! Der fikk Sidsel Bogar Sørlie bevist at verden ikke er stor. Det viste seg at musikkprofessoren til en av en av fiolinistene i orkesterets var gift på Gol. Sidsel tok med et brev over til henne i fra denne personen, og lykken var stor da overrekkelsen var vel i havn. En stor takk til VESTA fra oss i Drammensgjenget. Til slutt vil vi takke for en flott 20-års jubileumsfest, og til Jan som iscenesatte det hele.
God sommer til gamle og nye sangervenner.
Vel møtt i Gävle. Vi gleder oss.
Reidar.Sørlie
Sangernes representant i styret.

Turen til Skt Petersburg.
At turen til Skt Petersburg var meget vellykket er vi alle enige om – en skøn sneklædt by bydende på masser af kulturelle, musikalske og historiske oplevelser. Det må være en af de bedste sightseeing programmer vi har oplevet, med sådanne udmærkede sagkyndige guider. Og igen, den store gensynsglæder ved at mødes med korvenner fra alverdens lande.
Hotellet fungerede meget fint og det var rart at alle var samlet under samme tag.
Koncerten i den meget smukke Skt Petersburg Philharmonias Koncertsal var en meget spændende oplevelse. Dog var der nogle der havde det svært ved at der var alt for lidt plads der hvor de stod. Men modtagelsen efter koncerten var overvældende. Solisterne var på scenen 4 gange, så forlod orkestret scenen og applausen fortsatte - det måtte så være til os. Vi vinkede og publikum vinkede tilbage. Det var herligt.
Derefter, tilbage til hotellet og Jubilæumsfesten, hvori bl.a. Dirigenten også deltog. Der var dejlig mad, takketaler og gaver m.m. Og hvem kunne undgå at blive rørt af Reidars store smukke stemme da han sang ”Kalinka” på russisk? Ikke Dirigenten, i hvert fald. Det var festligt. De fleste skulle tidligt op næste morgen og det var afslutningen på endnu en spændende koncerttur med WFC. Mange tak til arrangørerne, og specielt til Jan og Hildegunn, for en stor indsats.
Da vi ankom til Skt Petersburg nogle dage efter de førstankomne, fortalte og advarede Jan J. om at flere af vor folk var bleven udsat for tyverier forskellige steder i byen.
Jeg har lyst til at fortælle om en lille episode der skete for os.
En aften var vi, fem Danske damer, sammen på en af hotellets restauranter for at spise aftensmad. Vi spiste godt, drak Russisk champagne til og havde det sjovt og hyggeligt. Da vi bad om regningen kom der to nydelige herrer forbi og sagde en hel masse på Russisk, som vi ikke forstod. Lidt efter kom hovedtjeneren hen til os og fortalte at i Rusland har de en skik og en special dag som de kalder ”Kvindernes Dag”, hvor kvinderne bliver fejret. I denne andledning havde de 2 herrer ønsket at betale vor regning. Det havde de gjort og havde allerede forladt restauranten.
Med venlig hilsen, Eleanor Bomholt
Kontakt person i København
Gävle.
WFCs neste Prosjekt er konserten i Gävle 26. november. Dette er den andre 20års-jubileumskonserten til WFC. Charles Farncombe skal være dirigent. Mange sangere vil nok få et hyggelig gjensyn med en stor kunstner de sang med for første gang for mange år siden.
Det blir satt opp nye øvelser til høsten før denne konserten. Se på øvingsinfo på baksiden av Newsletter. Selv om man har sunget Händels Messias før, er det viktig å være med på de siste øvelsene før en konsert. Lykke til!


Vi sees i Gävle.Trondheim: 10/9, 8/10, 12/11 Trondhjems Arbeiderforening Kongens gt. 19
Repetitør Gunnhild Breirem tlf. 99169795, gunnhild@breirem.no
Kontaktperson: Randi Olufsen tlf. 72565811 rano@statoil.com

Ålesund: Kontaktperson, Signy Foss, tlf. 70 13 89 02

Bergen: Sender brev om øvingsdatoer hvis mange nok melder seg på kurset.
Øvingslokale: ”Ynglingen”, Repetitør, Sjur Hjeltnes. Kontaktperson: Inger Vikøren
tlf: 55365288 E-mail: ivikoren@online.no

Drammen: 3/9, 1/10, 5/11-05 Drammen Teater, Harmoniens konsertsal, Øvre Storgt. 12,
Dirigent: Vesta Zabulioniene, Pianist Rafael Girlando.

Stockholm: 15/10, 13/11-05 - Gotlandsgatan 44.
Repetitør: Bengt Ollén
Kontaktperson: Ulla Stina Ryking, tlf.087123892 E-mail: us@ryking.com

København: 1/10, 5/11-05 - St. Annä Gymnasium, Skaælør Blvd.135, 2500 Valby
Kontaktperson: Eleanor Bomholt . tlf. 045870325 eleanor.bomholt@post.tele.dk

Gøteborg: Sender brev om øvingsdatoer hvis mange nok melder seg på kurset
Øvelseslokale: Sångens hus, Ambrosiusgatan.
Kontaktperson : Leif Johansson, tlf. 0303770023, leif.k@johansson.acInnbetalinger til WFC
o Alle innbetalinger gjøres til oppgitte kontonummer til avtalte frister.
o Det blir ikke sendt ut innbetalingsblankett fra WFC.
o Alle innbetalinger skal gjøres via post/ eller bankgiro.
o Skriv på blanketten hva beløpet gjelder samt medlemsnummer!
o NB! Ikke bruk sjekk!
o Ved betaling med Telegiro og Internet/ oppgi medlemsnummer.

WFC – Kontortid 10.00-14.00


World Festival Choir (WFC) Tlf. +47 33 42 60 60
Postboks 2018 Fax: +47 33 42 60 61
3202 SANDEFJORD E-mail: wfc@wfc.no
Norge Internett:http://www.wfc.no


Regler for avbestillingsforsikring.
Hos WFC kan du tegne avbestillingsforsikring, slik at du får tilbake innbetalinger du har gjort for en reise, i tilfelle du blir syk før avreise. Du får imidlertid ikke igjen:
o deltakeravgift
o medlemskontingent
o kursavgift
o depositum
Det må foreligge legeerklæring, og gjelder kun hvis du personlig blir syk, og ved sykdom hos familie boende i ditt hus. (Barn, og ektefelle)
Generelle Avbestillingsregler.
40 dager før avreise beholdes 100% av reisens pris av WFC
80 dager før avreise beholdes 75% av reisens pris av WFC
120 dager før avreise beholdes 50% av reisens pris av WFC

Back to the the newsletters