Nr. 01 - 2007

Newsletter 1 2007

Newsletter

NR 1 2007

Planer:

Egypt påsken 2007
Moskva/St. Petersburg
Tyrkia
Romania


WFC – Kontortid 10.00-14.00


World Festival Choir (WFC) Tlf. +47 33 42 60 60
Postboks 2018 Fax: +47 33 42 60 61
3202 SANDEFJORD E-mail: wfc@wfc.no
Norge Internett:http://www.wfc.no
VIKTIG!!
Alle som er påmeldt til konsertene i Egypt, oppfordres til å møte på ALLE øvelsene og weekendseminaret!!

Trondheim: 17.+18. februar Trondhjems Arbeiderforening Kongens gt. 19. Repetitør: Gunnhild Breirem tlf. 99169795, gunnhild@breirem.no Kontaktperson: Randi Olufsen
tlf. 41683294 randi.olufsen@online.no

Bergen: INGEN ØVELSER Øvingslokale: ”Ynglingen”, Repetitør: André Møllerhaug. Kontaktperson: Inger Vikøren tlf: 55365288 E-mail: ivikoren@online.no

Drammen: 13. januar og 3. mars
Drammen Teater, Harmoniens konsertsal, Øvre Storgt. 12, Dirigent: Jan Helge Trøen. Pianist Raffaele Girlando.

Gardermoen: Helgeseminar. 16. - 18. mars. Gardermoen Hotel Bed & Breakfast
Dirigent: Jan Helge Trøen. Pianist:

Stockholm: INGEN ØVELSER Gotlandsgatan 44. Repetitør: Bengt Ollén
Kontaktperson: Ulla Stina Ryking, tlf.087123892 E-mail: us@ryking.com

København: INGEN ØVELSER St. Annä Gymnasium, Skaælør Blvd.135, 2500 Valby. Kontaktperson: Eleanor Bomholt . tlf. 045870325 eleanor.bomholt@post.tele.dk

Gøteborg: : INGEN ØVELSER
Kontaktperson : Leif Johansson, tlf. 0303770023, leif.k@johansson.ac
Innbetalinger til WFC
o Alle innbetalinger gjøres til oppgitte kontonummer til avtalte frister.
o Det blir ikke sendt ut innbetalingsblankett fra WFC.
o Alle innbetalinger skal gjøres via post/ eller bankgiro.
o Skriv på blanketten hva beløpet gjelder samt medlemsnummer!
o NB! Ikke bruk sjekk!
o Ved betaling med Telegiro og Internet/ oppgi medlemsnummer.
Betaling i Danmark Girobank Kontono 4 06 7959
Betaling i Sverige Bankgiro Kontono 5845-8902
Betaling i Norge Bankgiro Kontono 2440 09 56878
Postgiro Kontono 7877 08 25988
Betaling fra utlandet til Norge IBAN: NO322440 09 56878 / BIC: DNBANOKK

Regler for avbestillingsforsikring.
Hos WFC kan du tegne avbestillingsforsikring, slik at du får tilbake innbetalinger du har gjort for en reise, i tilfelle du blir syk før avreise. Du får imidlertid ikke igjen:
o deltakeravgift
o medlemskontingent
o kursavgift
o depositum
Det må foreligge legeerklæring, og gjelder kun hvis du personlig blir syk, og ved sykdom hos familie boende i ditt hus. (Barn, og ektefelle)
Generelle avbestillingsregler.
40 dager før avreise beholdes 100% av reisens pris av WFC.
80 dager før avreise beholdes 75% av reisens pris av WFC.
120 dager før avreise beholdes 50% av reisens pris av WFC
Husk å betale medlemsavgiften for 2007, kr. 400.- !
Nytt magnetkort koster kr. 50.- i tillegg


Godt nyttår alle sammen, og takk for det gamle.
Som dere vet var vi i Budapest i høst. En fantastisk tur og en like fantastisk konsert i ”The Palace of Art”. Jeg tror alle er enige med oss at det var en flott opplevelse.
Vi har nevnt tidligere at vi jobbet med et prosjekt i Barcelona. Denne konserten er utsatt på ubestemt tid, men man antyder 2009 som et aktuelt tidspunkt. Vi fikk beskjed 1. uke i januar om at arrangørene i Barcelona hadde for tett program. Vi hadde gledet oss til dette, men vi har alltid nye planer.
Jan reiser denne mnd. til Russland for å forhandle om konserter i Moskva og evt. St. Petersburg. Vi jobber også med to andre muligheter, Tyrkia og Romania, og vi leter alltid etter interessante destinasjoner og samarbeidspartnere. Vi tar gjerne imot forslag fra dere sangere. Hvis dere vet om steder som kunne passe, så ta kontakt.

Budapest 2006.
Konserten i Budapest er over, og vi sitter tilbake med mange gode og varme minner. Budapest tok imot oss med fint vær og bra temperatur selv om vi skrev slutten av november. Hotellet som vi bodde på og som var vårt hjem de neste dagene, betyr svært mye. Her var alt perfekt. En smilende og hjelpsom betjening, fine rom og ikke minst var maten meget god. Spisesalen var lys og trivelig med et nydelig frokostbord som hadde smaker til alle ganer. Konsertlokalet var også et flott skue. Palace of Art med konsertsalen – ”The Béla Bartók National Concert Hall” - ble åpnet i 2005 med alle tekniske og lydmessige nyvinninger. Alle de ytre forutsetninger skulle være de aller beste for at World Festival Choirs framføring av Grand Opera Evening skulle bli en suksess. Øvelsene startet allerede den første dagen. Da kom sangerne fra WFC sammen med sangerne fra to studentkor fra Budapest. Dirigenten - Gabór Hollerung - var et nytt bekjentskap. Han viste seg å være en hyggelig og inspirerende dirigent. Øvelsene sammen med han var aldri kjedelige!!!
Konserten var torsdag den 29. november. Det var den kvelden alle sangerne så fram imot. Dette var eksamen. Sammen med Budapest Concert Orchestra med sin dirigent Gergely Kesselyák, sopranen Tünde Frankó, mezzosopranen Ieva Prudnikovaité, tenoren Algirdas Janutas og bassen Tamás Busa skulle vi vise et kresent konsertpublikum hva hard jobbing og innstudering hadde gitt av resultater. Konserten ble en stor suksess. Alle følte vi at publikum virkelig likte det de hørte. Trampeklapp flere ganger beviste det. Dirigenten hadde mye å si for dette resultatet. Han var bare strålende. Dynamisk og full av begeistring og med stor innlevelse var han den rette dirigent.
Etterpå bar det til restaurant Kaltenberg. Her ble vi møtt av en smilende og hjelpsom betjening. Nydelig atmosfære med utsøkt mat gjorde denne kvelden fullkommen. Alle ble hedret for godt utført arbeid og Gun Bergmann var så heldig at hun fikk dele fødselsdagen sin med oss.
Det var lagt opp til to sightseeinger. Den ene var en 3-timers busstur i Budapest. Det er en storslått by med mange severdigheter. Vi fikk se forskjellen på Buda og Pest siden og vi besøkte Matthiaskirken og Fisherman’s Bastion. Den andre turen gikk 30 km nordover fra Budapest til en liten pittoresk by som heter Szentendre. Her ble det vinsmaking ved ”National Wine Museum”. Her ble vi fortalt om Ungarns produksjon av både rød- og hvitvin. Vi fikk selvsagt også en god del smaksprøver. Så bar det videre til en marsipankafé og et hastig besøk i ”The Marzipan Muzeum”. Avslutningsvis vil jeg si at dette var virkelig en storartet tur. Alt gikk etter programmet og jeg tror alle var meget godt fornøyd.

Weekendseminar på Gardermoen Hotel Bed & Breakfast 16. -18. mars 2007

Til de to konsertene i Egypt skal vi innstudere Mozart Requiem. På disse konsertene blir det et relativt lite kor, etter ønske fra arrangørene i Egypt. Vi arrangerer derfor bare øvelser i de byer som har nok sangere påmeldt til turen. Denne gangen blir det øvelser i Drammen og i Trondheim. I tillegg arrangerer vi et Weekendseminar på Gardermoen,
16. -18. mars.

ALLE SANGERE FRA ALLE LAND ER VELKOMNE TIL Å DELTA PÅ DETTE SEMINARET, OGSÅ DE SOM IKKE SKAL TIL EGYPT.
Ta kontakt med kontoret for påmelding. Tidligere arrangerte weekendseminar har vært veldig populære og produktive og har gitt både sosialt og musikalsk utbytte.
Så meld deg på.
Dirigent: Jan Helge Trøen
Pris for undervisning / seminar, hotell-

opphold i dobbeltrom, 2 frokost, 1 lunsj, en middag og pølsefest første kvelden.
NOK 1.390,-.
SEK 1.490,-
DKK 1350.-
Tillegg for enkeltrom kr.450.-
NB! NB!
Vær vennlig og betal kursavgiften ved påmelding til en av våre bankkonti.
Se forsiden.!
Merk giroen med weekendseminar!


Egypt 2007
Vårt neste arrangement er å synge Mozart Requiem i Egypt i påsken. En konsert i operaen i Alexandria og en i operaen Kairo.
Alle vi som deltok på reisen til og konsertene i Egypt i 2004 syntes det var en fantastisk opplevelse i et fremmedartet miljø. Spesielt husker vi standarden på hotellet i Kairo.
Dette har vi tatt konsekvensen av denne gangen og gått opp på hotellstandarden i vesentlig grad.

De positive sidene var at det var veldig billig å handle der, blant annet skinn, klokker osv.
Arrangørene i Egypt ønsket maksimum 70 sangere denne gangen. Derfor blir det bare arrangert følgende øvelser:
Øvelser
Drammen: 13. januar og 3. mars
Trondheim: 17. og 18. februar
Helgeseminar: 16. - 18. mars
Vi har sendt noter og CD til de som ikke har hatt kurset før.

Konsertene blir som sist fremført med Ramzi Yassa ved klaveret og dirigent Sherif Mohie Eldin. Det blir også en fest etter konserten i Alexandria, slik som sist gang.

Back to the the newsletters