Nr. 02 - 2007

Norsk Newsletter

Har du husket å betale medlemsavgiften for 2007 kr. 400.-!
Nytt magnetkort koster kr. 50.- i tillegg


Newsletter


NR 2 2007

Planer:

Moskva/St. Petersburg
Tyrkia
Romania
Luleå
Konsert i Litauen/ påfølgende Spa - opphold
Hei igjen.
Nå er sommeren allerede på hell og vårens store konsertopplevelse med WFC i Egypt er gjennomført. De som valgte å bli med, opplevde 2 flotte konserter. En i Alexandria og en i Kairo. I tillegg fikk de oppleve flotte sightseeingturer og en fin fest etter konserten i Alexandria. Alle sangerne vi har vært i kontakt med, har gitt uttrykk for at de hadde en stor opplevelse. Under kan dere lese hvordan en av sangerne opplevde turen.

Vi vil takke våre kontaktpersoner, som gjør en kjempejobb på de forskjellige øvelsesstedene. Uten dem ville det blitt vanskelig om ikke umulig å gjennomføre øvelser på forskjellige steder rundt om i verden. Vi har også flinke og trofaste dirigenter og repetitører som vi vil sende en spesiell takk til.
Samtidig vil vi ønske Jan Helge velkommen tilbake!

Styret i WFC har styremøter på forskjellige steder i Skandinavia 2-3 ganger årlig, gjerne i forbindelse med en konsert eller et seminar.

Styret består av følgende personer:
Svein Egil Andresen, Rune Andersson, Jan Jensen, Eleanor Bomholt og Ulla Ungermark. Det vil si at styret nå består av 40 % kvinner, et krav fra den norske regjeringen. Ikke verst, synes vi.

Korets anden tur til Egypten.
Egypten var igen en spændende oplevelse, dog anderledes end første gang, synes jeg. Efter ankomsten til Cairos lufthavn kørte vi i 3 timer direkte til Alexandria, hvor vi boede på den smukke gamle Hotel Cecil, hvor bl. a. Winston Churchill og Ernest Hemmingway har boet. Denne gang kunne vi glæde os over at nyde restauranten og morgenmaden, sammen med H.K.H. Prinsesse Victoria af Sverige, som også talte med nogle af vor gruppe. Alexandria huskede jeg som en skøn by, bygget langst en kyststrækning på c.a. 30 km og badet i dejlig solskin og varme, men ved første indtryk så den lidt trist ud og det var køligt p.g.a. en frisk brise der varede ved. Folk var venlige og spurgte, ”Where do you come from?” Det var en fordel at hotellet lå i centrum og man kunne spadsere til og fra øvelserne om nødvendigt. Bibliotheca Alexandria, som nu kan fejre 5 år, var lige så imponerende smuk og ultramoderne - en store kulturelle og historiske oplevelse i sig selv - og ved siden af, den skønne Koncertsal, hvor vi gav koncert med Mozart Requiem under Dirigent, Sherif Mohie El-Din. Hyggeligt var det at træffe dirigenten igen og Sopran solisten Neveen Allouba (hans kone) og opfriske minderne fra korets besøg for 3 år siden.
Efter koncerten kørte vi i bus til en fin restaurant, hvor der var dækket op til buffetfest i en smuk have. Meget nydelig, men vi havde ikke fået at vide at det ville forgår udendørs og der var nogle der frøs i de tynde korbluser.
Tidligt næste morgen kørte vi så til Kairo. Der var der sommer , sol og varme og millioner af mennesker og biler hele 24 timer i døgnet. En skønnere sommer aften kunne ikke tænkes da vi gav koncert i den store sal på Den Amerikanske Universitet. Hotellet Om Kolthoom, kaldet efter den Egyptiske sangerinde, lå i nærheden af det hotel vi boede på i 2004, men det var lukket på grund af renovering. Da der udenfor hotellet, døgnet rundt, holdt en række taxier, var det nemt at færdes på egen hånd. Man aftalte først med chaufføren om destination og prisen og så kørte man – helt vildt og hurtigt. Det kan ikke undgås at man får en fornemmelse av al den historie og kultur der præger landet. Man kan bare ikke nå at se alt det man gerne ville. Dog opnåede vi på fælles sightseeingturs at besøge i Alexandria, den imponerende og stort Qaitbay Kastel (Citadel of Qaitbay) fra år 1500, Kom Al-Shoquafas katakomber fra 1. århundrede e.Kr., den største kendte romerske begravelsesplads i Egypten og Det Romerske Amfiteater, det eneste i Egypten. Og i Cairo, Den Egyptisk Museum med bl.a. skatter fra Tut Ankh Amuns grav og mummier og så de uforglemmelige pyramider og sphinxen, denne gang under en sand storm, hvor man havde svært ved at holde øjnene åbne og alt løse tøj stod vandret i luften.
Tak til WFC for endnu en storartet oplevelse og især en STOR TAK til Rune for den altid venlige og store hjælpsomhed ( Jeg fik min kuffert dagen før vi skulle rejse hjem) og til Kjell, som var med alene på den post for første gang og klarede det glimrende.
Eleanor Bomholt,
Sanger og Kontaktperson i København

St. Petersburg og Moskva.
Verdi Requiem.
I september 2008 planlegger vi en tur til St. Petersburg og Moskva. Vi har laget flere reisealternativ som dere ser på påmeldingsskjemaet som følger med dette NL. Vi ankommer St. Petersburg senest den 17. september 2008 for øvelsene begynner den 18. september. Konserten blir, også denne gang i den vakre, nyoppussede Grand Philarmonic Hall, Shostakovic Hall på kvelden den 21. september 2008. Den dyktige dirigenten, Vladimir Dmitriev, som dirigerte oss på vår forrige konsert i St. Petersburg i 2005, skal dirigere oss i Verdis Requiem. Vi gleder oss til å jobbe sammen med han igjen. Dirigent for konserten i Moskva, er ikke bestemt. Byråkratiet jobber fortsatt sakte i Russland. Jan var i St. Petersburg og Moskva rett før sommeren for å snakke med arrangørene. Han er like imponert over St. Petersburg denne gangen. Det er jo en helt annen by man besøker om sommeren enn om vinteren, men vakker er den til alle årstider, og vel verdt et nytt besøk. Han tok tog fra St. Petersburg til Moskva. Dette var en opplevelsesrik tur med mye å se underveis. Togturen tar 5-6 timer. Moskva er også en flott by med mange severdigheter, interessante museer med imponerende samlinger. Noe av det mest utrolige, er fra Tsartiden. Et besøk i Kreml er også en stor opplevelse man bør få med seg. Kulturlivet i Moskva blomstrer til enhver tid og der finnes mange teatre man kan oppsøke. Man må ha visum for å komme til Russland. Derfor blir dere som ønsker å bli med på denne turen oppfordret til å sende oss påmelding så fort som mulig slik at alle formaliteter kan ordnes i god tid før avreise.
Vi skal synge Verdis Requiem i Russland. Det er satt opp øvelse i følgende byer: Stockholm, Bergen, København, Trondheim og Oslo/Drammen. I tillegg blir det arrangert et weekend - seminar i Karlstad, på Elite Statshotellet fra 9. - 11. november 2007. Under ser dere program og priser.


PÅMELDING TIL SEMINARET:
Ingen påmeldingsskjema!!!
Betaling av kursavgiften til en av våre konti gjelder som påmelding. Merk innbetalingen med: Korseminar i Karlstad.

KORSEMINAR

Elite Stadshotellet, Karlstad.
9. - 11. november - 07

09.11.07
17.00 Ankomst Stadshotellet i Karlstad og innsjekk
18.00 Øvelse
22.00 Middag
10.11.07
08.00 Frokost
10.00 Øvelse
12.30 Lunsj
14.00 - 18.00 Øvelse
20.00 Middag
11.11.07
08.00 Frokost
09.00 - 13.00 Øvelse
13.15 Avreise
Pris: NOK 1490.-/DKK 1450.-
SEK 1590.-
Tillegg enkeltrom: NOK/SEK/DKK 450.-
Påmelding:
Innbetaling til en av WFCs konti innen
1. oktober 2007
Trondheim: 27+28/10-07 Øvingslokale: Trondhjems Arbeiderforening Kongens gt. 19.
Repetitør: Gunnhild Breirem tlf. 99169795, gunnhild@breirem.no

Bergen: 6/10-07 Øvingslokale: ”Ynglingen”, Repetitør: André Møllerhaug.
Kontaktperson: Inger Vikøren tlf: 55365288 E-mail: ivikoren@online.no

Drammen: 6/10-07 Øvingslokale: Drammen Teater, Harmoniens konsertsal, Øvre Storgt. 12,
Dirigent: Jan Helge Trøen. Pianist Raffaele Girlando.

Helgeseminar: 9/11 – 11/11-07
Karlstad. Elite Stadshotellet. Dirigent: Jan Helge Trøen.

Stockholm: 29/9-07. Øvingslokale: Gotlandsgatan 44.
Repetitør: Bengt Ollén
Kontaktperson: Ulla Stina Ryking, tlf.087123892 E-mail: us@ryking.com

København:6/10-07. Øvingslokale: St. Annä Gymnasium, Skaælør Blvd.135, 2500 Valby.
Repetitør: Bente Hanke
Kontaktperson: Eleanor Bomholt . tlf. 045870325 eleanor.bomholt@post.tele.dk

Gøteborg: :
Kontaktperson : Leif Johansson, tlf. 0303770023, leif.k@johansson.ac

Innbetalinger til WFC
o Alle innbetalinger gjøres til oppgitte kontonummer til avtalte frister.
o Det blir ikke sendt ut innbetalingsblankett fra WFC.
o Alle innbetalinger skal gjøres via post/ eller bankgiro.
o Skriv på blanketten hva beløpet gjelder samt medlemsnummer!
o Ved betaling med Telegiro og Internett/ oppgi medlemsnummer.

Betaling i Danmark Girobank Kontono 4 06 7959
Betaling i Sverige Bankgiro Kontono 5845-8902
Betaling i Norge Bankgiro Kontono 2440 09 56878 Postgiro Kontono 7877 08 25988
Betaling fra utlandet til Norge IBAN: NO322440 09 56878 / BIC: DNBANOKK


World Festival Choir (WFC) Tlf +47 33 42 60 60
Postboks 2018 Fax +47 33 42 60 61
3202 SANDEFJORD E-mail wfc@wfc.no
Norge Web http://www.wfc.no

WFC – Kontortid 10.00-14.00

Regler for avbestillingsforsikring.
Hos WFC kan du tegne avbestillingsforsikring, slik at du får tilbake innbetalinger du har gjort for en reise, i tilfelle du blir syk før avreise. Du får imidlertid ikke igjen:
o deltakeravgift
o medlemskontingent
o kursavgift
o depositum
Det må foreligge legeerklæring, og gjelder kun hvis du personlig blir syk, og ved sykdom hos familie boende i ditt hus. (Barn, og ektefelle)
Generelle avbestillingsregler.
40 dager før avreise beholdes 100% av reisens pris av WFC.
80 dager før avreise beholdes 75% av reisens pris av WFC.
120 dager før avreise beholdes 50% av reisens pris av WFC

Back to the the newsletters