Nr. 11 - 2014

Newsletter

Newsletter oktober 2014
Italia, Toscana, Verona, Venezia, Parma og Modena.
I juli gjennomførte vi en flott tur og konsert til Montecatini Terme i Italia. Fantastisk fint og varmt vær i flotte omgivelser. Montcatini Terme er et gammelt og ærverdig kursted.
Verdi og Puccini var faste gjester i denne byen. I et av hotellene står flygelet som Verdi spilte på. De kombinerte jobb med helsebringende aktivitet som spa og kildevann.
Vi hadde en dag i Pisa og en dag i Firenze. Begge hyggelige og interessante byer med fin arkitektur og historie. Festen ble også en veldig fin opplevelse. Det var duket fint opp i en glassoverbygd terrasse, med mye god mat og feststemte sangere.
Etter konserten, reiste noen hjem, men de fleste ble med til Verona, der vi besøkte Arena Di Verona og overvar en kveld med Aida. En stor opplevelse. Spenningen var stor, for været var ikke på vår side. Himmelen åpnet seg og det fosset ned. Fortsatt varmt og godt, men veldig vått.
En halv time før forestillingen begynte, stoppet regnet og musikken kunne nytes til fulle. Da forestillingen var slutt, begynte det å regne igjen. Snakk om flaks!
Neste dag var det bare å satse på hjemreise for de fleste, men en gruppe på 22 personer dro på en:
Kulturreise på 5 dager rundt om i Italia.
Turen gikk til Abano Terme, der vi bodde i 1990 for vår konsert i Arena Di Verona med Luciano Pavarotti. Der tok vi inn på et flott spa hotell midt i byen. Det var store forandringer i byen fra vi var der sist. Jeg måtte ta meg en runde og gjenoppleve gamle minner. Et av de fineste hotellene var nedlagt, men det hotellet vi bodde i 1990 var like fint.
Dagen etter reiste vi til Venezia. En spesiell opplevelse. Det startet med at vi ikke fikk billetter til båten, så jeg sto i luka nærmere en time å ventet. Så satte vi oss på feil båt! Båten var så full at det føltes som å være på en flyktning båt fra Vietnam. To av våre sangere kom ikke med på denne båten og måtte ta neste, men da vi endelig kom fram var de 2 allerede framme ved guiden. Venezia er en spesiell by så sangerne fikk en stor opplevelse i denne byen. To av våre sangere ble syke og måtte reise hjem denne dagen.
Neste dag reiste vi til Parma. Jeg har alltid ønsket å se hvordan de lager Parmagiano Reggiano, Parma skinke og Balsamico vinager/eddik. Og vi fikk god innføring i dette. Vi besøkte først fabrikken som laget Parma skinke. Etter 9 mnd veide grisene ca 200 kg og det var en møysommelig prosess å få disse godkjent av eksperter. Grunnen til at de klarte å få grisene opp i denne vekten så fort var at de foret dem med grønnsaker og spillmelk fra ostemassen. En parmesanost veier ca 45 kg. Ut av en beholder på 1.000 liter fikk de 90 kg ost. Resten 910 liter går til grisemat. Da vi kom inn i balsamico fabrikken, eller godset, fikk alle smake på mange forskjellige eddiker med forskjellige smaker. En fin og spennende opplevelse.
Så gikk turen til Modena. Det er et område som jeg er godt kjent i etter mine 15 år med Pavarotti. Så det å besøke hans gravsted ble en spesiell opplevelse, ikke bare for meg men for alle som var med.
Takk til alle som var med. Dette ble en fin opplevelse for dere og for meg. Hilsen Jan.
KONSERTEN
På første øvelsen fikk dirigenten seg en positiv overraskelse. Han hadde aldri jobbet med et så godt forberedt prosjekt kor før. Veldig hyggelig og inspirerende å høre. Koret fra Budapest var som vanlig flinke og støttet opp om WFC koret.
Konserten ble en suksess i den fullsatte Kirken «Bacilica Santa Maria Assunta.»
Dirigent: Peter Laskowski Orkester: ArtBel Ensemble.
Sopran: Malgorzata Wresien-Wrobel Mezzo-sopran: Jadwiga Postrozna:
Tenor: Przemyslaw Borys Bas: Bogdan Makal
2015
Vi jobber nå med neste års program. Budapest 23/5 med Carmina Burana i konserthuset der vi har sunget før. Lisboa i Portugal 30/6. London 25/10.
Det blir tatt en avgjørelse i løpet av oktober, så dere kan forvente påmeldingsskjema før 1. november. Dere må gjerne komme med ønsker, på mail om hvor vi skal dra. Berlin, Lisboa og London er operamusikk. I Budapest skal vi framføre Carmina Burana. Ny musikk som må øves inn.

Innbetalinger til WFC
Det blir ikke sendt ut innbetalingsblankett fra WFC. Alle innbetalinger skal gjøres via post/ eller bankgiro. Skriv på blanketten hva beløpet gjelder samt medlemsnummer! Husk å alltid å oppgi medlemsnummer ved innbetalinger.
Betaling i Sverige Bankgiro Kontonummer 5845-8902
Betaling i Norge Bankgiro Kontonummer 2440 09 56878
Euro konto: World Festival Choir. P. o. Box 2018 N-3202 Sandefjord, Norway
Bank: DNB Bank ASA, Stranden 1, 0021 Oslo, Norway
IBAN: NO67 12506084286 / BIC: DNBANOKK
E-mail wfc@wfc.no Web: www.wfc.no Telefon: +47 405 23 590

Back to the the newsletters